Paraziti intestinali

Medicamente și suplimente împotriva paraziților intestinali

Bolile parazitare, sunt din ce în ce mai puțin frecvente. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că riscul de infecție a dispărut complet. Cel mai usor mod de a obține helmintiaza este prin tractul digestiv - prin consumul de apă contaminată, fructe și legume nespălate sau carne veche. Oamenii care călătoresc în țări tropicale sunt expuși riscului. Tinerii sunt, de asemenea, mai vulnerabili la unii viermi intestinali. Paraziții la copii provoacă cel mai adesea o boală numită oxiuri.

Prezența unui organism străin în sistemul digestiv uman poate duce la o boală invazivă numită helmintiază sau parazitoză. Aceasta pot provoca simptome ale pielii (de exemplu erupții cutanate), tulburări gastro-intestinale (dureri abdominale, diaree), vărsături, greață, gaze, constipație, scădere în greutate sau febră. Cu toate acestea, nu toți paraziții din corpul uman provoacă boli. Unii dintre ei pot rămâne în organism fara simptome.

Cum se face tratamentul pentru paraziti intestinali?

Medicamentele sau tratamentele naturiste pentru paraziti intestinali trebuie alese în funcție de tipul de vierme care trăiește în corpul uman. Medicamentele antiparazitare se mai numesc si antihelmintice si sunt disponibile doar cu rețetă. 

La randul lor medicamentele antihelminticele sunt împărțite în două grupe cu un mecanism de acțiune diferit. Diviziunea depinde de tipul de parazit.

Medicamente al căror mecanism de acțiune este acela de a paraliza sistemul neuromuscular al parazitului, rezultând imobilitatea completă a acestuia. Substanțele conținute în aceste medicamente acționează numai asupra adulților. Nu sunt active în cazul larvelor, astfel încât pot fi utilizate, de exemplu, pe oxiuri, ascarizi umani, anchilostomosi duodenali sau tenie.

Medicamente care conțin substanțe active care perturbă metabolismul viermelui, împiedicându-l să absoarbă glucoza și accelerând astfel moartea acestuia. Acestea sunt folosite pentru a trata ouăle, larvele și paraziții intestinali adulți, cum ar fi nematozii intestinali sau viermii bici. Pe samdistribution.ro gasesti medicamente, ceaiuri si suplimente naturale pentru paraziti intestinali de la Sun Wave Pharma sau Fares.

Filtre active