Colon Iritabil

Colon iritabil tratament naturist - suplimente si remedii eficiente

Sindromul de colon iritabil reprezinta o tulburare care afectează intestinul gros. Semnele și simptomele includ crampe, dureri abdominale, balonare, gaze și diaree sau constipație, sau ambele. Iritarea colonului este o afectiune cronica pe care va trebui sa o gestionati probabil toata viata.

Semnele și simptomele colonului iritabil variază. Cele mai frecvente includ:

 1. Dureri abdominale, crampe sau balonare care sunt de obicei ușurate sau parțial ușurate prin trecerea unei mișcări intestinale
 2. Gaz excesiv
 3. Diaree sau constipație - uneori alternând brusc cu diaree și constipație
 4. Mucus în scaun

Simptomele de colon iritabil pot fi declanșate de:

 1. Alimente - atunci cand sunt consumate anumite alimente sau băuturi, inclusiv grâu, produse lactate, fructe citrice, fasole, varza, lapte și băuturi carbogazoase.
 2. Stres - ajoritatea persoanelor prezintă semne și simptome mai frecvente in perioadele de stres crescut. Stresul poate agrava simptomele, insa nu le si provoaca. 
 3. Hormoni - s-a constata ca femeile sunt de două ori mai predispuse, ceea ce ar putea indica faptul ca schimbările hormonale din organsim joacă un rol esential. Multe femei au confirmat faptul ca semnele si simptomele sunt mai grave in jurul perioadelor menstrualesau in timpul acestora.

Tratament colon iritabil: tratamentul acestei afectiuni cronice se concentrează pe ameliorarea simptomelor. Semnele și simptomele ușoare pot fi adesea controlate prin gestionarea stresului și prin modificarea dietei și stilului de viață. Încercați să:

 1. Evitați alimentele care vă declanșează simptomele
 2. Consumați alimente si suplimente naturiste bogate în fibre
 3. Beti multe lichide
 4. Faceti sport regulat
 5. Dormiti suficient

Tratamentul natural al sindromului de colon iritabil include schimbarea obiceiurilor alimentare și utilizarea remediilor din plante care ameliorează afecțiunile neplăcute și reglează funcțiile sistemului digestiv.

Cele mai bune medicamente pentru colon iritabil sunt cele care contine ingrediente cu proprietăți relaxante, calmează diareea sau constipația și susțin sistemul digestiv.

In functie de simptome, medicul recomanda medicamente diastolice sau laxative pentru constipatie. De asemenea, este eficient să includeți probiotice în terapie, care sunt concepute pentru a restabili flora bacteriană naturală din sistemul digestiv.

 1. Menta - acționează împotriva flatulenței, calmează crampele intestinale excesive și susține digestia,
 2. Musetel - previne fermentatia excesiva in intestine, stimuleaza secretia de bila (necesara proceselor digestive), amelioreaza durerile abdominale si crampele intestinale,
 3. Semințe de in - produc mucus care acoperă interiorul tractului digestiv și îl protejează împotriva factorilor iritanți,
 4. Melisa - are efect calmant si relaxant, dar si diastolic, carminativ, antifungic si bactericid,
 5. Sunătoare - elimină colicile, calmează durerile abdominale și contracțiile excesive ale mușchilor netezi ai tractului digestiv,
 6. Fenicul - are efect diastolic și susține activitatea intestinelor,
 7. Afine (infuzie de frunze sau un decoct de fructe uscate) - sunt un remediu eficient pentru diaree deoarece sunt constipatoare,
 8. Aloe vera (suc) - calmează iritația și inflamația din intestine și facilitează formarea și mișcarea maselor fecale.

Plantele utilizate în tratamentul sindromului de colon iritabil pot fi consumate separat sau preparate infuzii dintr-o combinație de mai multe plante, de exemplu mentă cu aloe, mărar cu mușețel, mușețel cu mentă.

Filtre active