Dereglari hormonale

Medicamente și suplimente pentru dereglari hormonale

Hormonii guvernează modul în care funcționează organismul, indiferent dacă ne place sau nu. Estrogenul și progesteronul sunt cei doi hormoni care controlează multe activități. Lor le datorăm ciclulu menstrual, ovulația și fertilitatea. Deci echilibrul dintre cei doi hormoni este deosebit de important.

Dacă un anumit hormon este deficitar, medicamentele pot compensa deficiența. Medicamentele pentru dereglari hormonale pot fi prescrise și pentru unele simptome, cum ar fi insomnia. Când infertilitatea este cauzată de o tulburare hormonala la femei, aportul de estrogen și progesteron poate restabili funcțiile de reproducere.

Medicamente și suplimente - Sistemul endocrin

Există multe medicamente și suplimente pentru dereglari hormonale concepute pentru a ajuta la ușurarea cursului perioadei de menopauza si postmenopauză. În multe cazuri, se utilizează terapia hormonală, iar uneori acțiunile vizează combaterea simptomelor individuale.

Vitaminele și mineralele sunt de mare importanță în stabilizarea nivelului hormonal. La urma urmei, rolul vitaminelor în organism este de a regla procesele metabolice, sinteza hormonilor și sensibilitatea multor organe la acestea. Studiile au arătat că anumite suplimente cu vitamine au un efect direct asupra funcționării sistemului reproducător.

Filtre active