Artrita

Ce este artrita reumatoida? Artrita reumatoida este o afectiune inflamatorie autoimună în care sistemul imunitar al organismului - care în mod normal protejează  sanatatea prin atacarea substanțelor străine precum bacteriile și virușii - atacă în mod eronat articulațiile. Acest lucru duce la inflamație, umflături și dureri în și în jurul articulațiilor. Dacă inflamația nu este controlată, aceasta poate deteriora cartilajul, țesutul elastic care acoperă capetele oaselor într-o articulație, precum și oasele. Deformarea articulațiilor poate, de asemenea, să apară iar aceasta actiune nu poate fi inversată.

Exista o serie de produse naturiste folosite ca tratament pentru artrita reumatoida cu ar fi cremele, gelurile si unele suplimente alimentare precum Joints Forte sau Movial Plus.

Ce este artrita reactiva? Artrita reactiva este un tip inflamator de artrita care afectează articulațiile și poate afecta totodata ochii, pielea și tractul urinar (vezica urinară, vaginul, uretra). De obicei, genunchii, gleznele sau degetele de la picioare devin umflate, rigide și dureroase. Apare atunci când bacteriile pătrund în sânge din una sau ambele zone ale corpului: 

  1. Tractul urogenital - bacteriile pot intra prin vagin sau uretră în timpul contactului sexual și se pot răspândi în vezică.
  2. Tractul gastrointestinal - bacteriile pot intra în organism dacă mâncați alimente procesate sau alimente care au intrat în contact cu suprafețele contaminate.

Cele mai frecvente simptome ale artritei reactive sunt inflamația articulațiilor, ochilor, vezica urinara si uretra (tubul care ajută la eliminarea urinei din organism). Uneori pot apărea leziuni la nivelul gurii și erupții cutanate.

Ce este artrita psoriazica? Unii oameni cand aud "psoriazis" ar putea sa se gândească la boala care provoacă erupții cutanate. Este adevărat, psoriazisul este o boală autoimună care afectează în primul rând pielea, dar aproximativ 30% dintre persoanele cu psoriazis dezvoltă și o formă de artrita inflamatorie numită artrita psoriazica. Aceasta este o boală autoimună, adică apare atunci când sistemul imunitar al organismului atacă greșit țesutul sănătos, în acest caz articulațiile și pielea. Cauza artritei psoriazice nu este cunoscută.  

Simptomele artritei psoriazice variază de la o persoana la alta: rigiditate, dureri de tendon sau ligament, rrupții cutanate și modificări ale unghiilor, oboseala.

Filtre active