Meteorism | balonare

Medicamente pentru balonare si gaze intestinale - pastile, picături, ceaiuri

Balonarea, cunoscută și sub numele de „meteorism”, este o afecțiune digestivă care poate apărea după consumul de alimente grele sau grase. Se manifesta printr-o senzație subiectivă de disconfort sau durere în abdomen ce duce la creșterea circumferinței abdominale. Pot exista multe cauze ale balonării abdominale, iar dacă cauza nu este o boală în curs de dezvoltare, atunci distensia abdominala este produsa de gazul excesiv. 

Balonarea apare cel mai adesea după masă. Se produce din cauza gazelelor care provin din fermentația alimentelor care are loc în intestinul gros sau prin înghițirea aerului în timp ce mănâncam sau vorbim. Cantitatea crescută de gaz este legată și de alimentație, consumul de produse flatulente, de exemplu leguminoase, poate provoca distensie abdominală.

Ce medicamente pentru gaze intestinale si flatulență pot fi utilizate?

Este important să acordați o atenție sporita dietei. Evitati alimentele care fermenteaza, pentru a reduce senzația de disconfort și excesul de gaze. Ar trebui să consumati fibre alimentare si lichide în timpul zilei. Daca aveti o senzatie de balonare si prea plin, reduceți cantitatea de leguminoase pe care o consumați, excludeți băuturile carbogazoase și mâncați încet. Poti scapa de balonare rapid cu un ceai de mărar sau mentă care previne flatulența și gazele. 

Alte ceaiuri pentru balonare recomandate sunt feniculul care este carminativ, în timp ce menta ajută la digestia. De asemenea, se recomandă utilizarea de remedii naturiste pentru balonare, care au și un efect benefic asupra afecțiunilor gastro-intestinale. 

Medicamentele pentru balonare si gaze eliberate fără prescripție medicală care reduc senzația de disconfort si prea plin contin in principal simeticona. Tratamentele pentru balonare si gaze intestinale cu simeticona sunt disponibile atât în ​​picături, cât și în tablete. Acestea sunt recomandate si pentru flatulență la bebeluși.

Probiotice si medicamente pentru ameliorarea balonării

Medicamentele pentru balonare excesiva si gaze intestinale care conțin culturi de bacterii vii, sunt concepute pentru a îmbunătăți funcționarea tractului digestiv. Acestea susțin activitatea prin completarea florei digestive. Astfel de suplimente pot fi folosite pentru flatulență la sugari și copii. Cărbunele medicinal are un efect absorbant. De asemenea, in caz de balonare și gaze persistente cereti sfatul unui medic.

Filtre active