Ceaiuri, vitamine si suplimente pentru tiroida
Afectiunile care pot influenta funcționarea glandei tiroide sunt hipotiroidismul și hipertiroidismul. Hipotiroidismul constă într-o producție redusă a hormonilor tiroxină și triiodotironină, iar excesul acestora duce la hipertiroidie. În cazul hipotiroidismului, simptomele se manifesta printr-o creștere în greutate și o lipsă cronică de energie. Când vine vorba de hipertiroidism ne cofruntam cu o scădere în greutate, tremuratul mainilor, palpitații.
Cand trebuie sa apelați la suplimente pentru glanda tiroida?
Un stil de viață sănătos contribuie la buna funcționare a organismului. Dieta ar trebui să includă surse bogate de vitamina D, calciu, magneziu, potasiu și vitamine B. Zincul joacă un rol foarte important, este implicat în sinteza hormonilor tiroidieni. Suplimentarea cu iod trebuie abordată cu prudență, excesul său poate agrava simptomele.
Hipotiroidismul este asociat cu inflamația cronică în organism, iar medicamentele nu sunt întotdeauna eficiențe în reducerea simptomelor deranjante. In acest cazu puteti apela la ceaiuri, vitamine si pastile pentru tiroida care conțin compuși organici de zinc, cu proprietăți antiinflamatorii și antioxidante.
Suplimente esentiale pentru afectiuni ale tiroidei
Vitamina D3 este o vitamina necesara pentru buna functionare a glandei tiroide. Suplimentele cu Vitamina D3 sunt recomandate persoanelor cu boli tiroidiene. Deficitul de seleniu poate provoca tulburări ale glandei tiroide, iar suplimentarea nivelului acestuia ajută la normalizarea funcțiilor acesteia.
Medicamentele si suplimentele pentru tiroida bogate in vitaminele (precum zinc si seleniu) afectează indirect tiroida prin reglarea hormonului hipofizar TSH.