Tincturi

Tincturile din plante sunt extracte concentrate de plante făcute pe bază de alcool. Alcoolul are capacitatea de a extrage un spectru mai larg de substanțe active decât apa, motiv pentru care tincturile din plante medicinale sunt extrem de puternice și utilizate în cantități mici. Plantele conțin ingrediente active care se dizolvă în apă și care nu se dizolvă în apă. Alcoolul extrage ingrediente hidrofobe, iar apa extrage ingrediente hidrofile, prin urmare efectul tincturii și extractelor din aceeași plantă poate diferi.

Comanda online tincturi naturale

In oferta SAM Distribution gasiti tincturi cu alcool sau fara, pe baza de propolis, rostopască, ghintura sub forma lichida la cele mai corecte preturi. Cum se obtine tinctura? Tincturile sunt de obicei preparate din ierburi uscate, peste care se adauga alcool și uneori zahăr sau miere. Aceasta este cea mai importantă etapă din întreagul proces de producție și se numește macerare. Constă în înmuierea și extragerea ierburilor prin turnarea de alcool peste ele. Produsul obținut în acest mod se numește tinctura.

Tincturi compuse - Formulele compuse sunt concepute pentru a reuni mai multe plante cu efecte similare sau efecte complementare in aceleas scop medicinal pentru a maximiza valorile terapeutice.

Filtre active