Miere de Manuka MGO 100+ 250g
La reducere!

Miere de Manuka MGO 100+, Manuka Health, 250g

Aceasta miere de Manuka MGO 100+ este o miere raw (raw honey), o miere cruda care contine antibacterian natural activ respectiv methylglyoxal si este produsa in Noua Zeelanda din copacul de Manuka

86,00 RON
cu TVA Trimite comanda astazi pana la ora 13:00 si o livram in 48 ore. Comenzile sunt confirmate telefonic.
 In stoc
 

 

 

Miere de Manuka MGO 100+, Manuka Health, 250g

Aceasta miere de Manuka MGO 100+ este o miere raw (raw honey), o miere cruda care contine antibacterian natural activ respectiv methylglyoxal si este produsa in Noua Zeelanda din copacul de Manuka

Mierea de Manuka, o miere naturala de la Manuka Healt importata din indepartata Noua Zeenlanda. Mierea de Manuka este o miere recunoscută pe scară largă ca un produs care are un efect benefic asupra sanatatii si corpului nostru, are o serie de proprietăți care ajuta sănătatea. Se numește chiar „ antibiotic natural ”, deoarece conține compuși cu proprietăți antibacteriene. S-a dovedit că substanțele antibiotice prezente în miere luptă eficient cu diferite tulpini de bacterii aerobe și anaerobe. Mai mult, mierea este o sursă valoroasă de mono- și dizaharide, acizi organici, minerale și vitamine, a căror concentrație depinde de tipul de nectar colectat de albine. Astfel, fiecare tip de miere poate prezenta proprietăți diferite. Numeroase studii confirmă efectul pozitiv al mierii asupra activității inimii și vaselor de sânge, precum și efectele imunomodulatoare și chiar anticancerigene.

Mierea de Manuka - o comoară din îndepărtata Noua Zeelandă

Nu cu mult timp în urmă, miere de Manuka importată din Noua Zeelandă a apărut si o gasiti si in magazinele naturiste și farmaciile din Romania. Este alcătuit din polenul și nectarul florilor arbustului Manuka (latin Leptospermum scoparium ), cunoscut și sub numele de arbore de ceai.  Aceast arbore de Manuka se găsește pe ambele insule din Noua Zeelandă și în zonele din sud-estul Australiei. În medie, Manuka crește până la 5 metri. Florile sale sunt mici, albe și roz, iar forma seamănă cu o stea.

Mierea de Manuka ce gust are?

În ceea ce privește gustul și consistența, mierea de Manuka diferă semnificativ de mierile cunoscute de noi în Romania. Este densa, are o culoare inchisa de chihlimbar și se deosebește cel mai mult prin gustul său intens, floral și amar.

Metilglioxal - ce este?

Mierea de Manuka este considerată cea mai sănătoasă miere din lume. Ce o face unica? Este bogata în metilglioxal, un compus găsit în nectarul florilor de Manuka. Metilglioxalul apare în mierea de diferite soiuri, de asemenea în mierea noastră naturală, de erică și de miere multifloră. Cu toate acestea, mierea de manuka conține mai multa Metilglioxal decât orice altă miere din stupina romaneasca. 

Metilglioxalul este o substanță cu puternice proprietăți antimicrobiene și alături de alți compuși - flavonoizi, acizi fenolici, leptozină - este responsabil pentru efectele antibacteriene și bacteriostatice ale mierii de manuka.

Mierea Manuka diferă adesea în compoziție, ceea ce înseamnă că conținutul de substanțe active, inclusiv metilglioxal, fluctuează. De aceea acesta miere de Manuka sunt marcate cu simbolul MGO, care determină concentrația acestei substanțe în părți specifice de miere. Există miere de Manuka marcate MGO 30+, 100+, 250+, 400+, 550+. De exemplu, denumirea MGO 100+ înseamnă că există cel puțin 100 mg de metilglioxal pe kilogram din acest lot de miere.

De ce o concentrație atât de mare de metilglioxal în mierea de Manuka? 

Se formează ca un produs intermediar al transformării metabolice a fosfaților cu trei carbon, iar în miere apare împreună cu un alt compus - dihidroxiacetonă. Când mierea este depozitată la 37 ° C, nivelul metilglioxalului crește succesiv, în timp ce concentrația de dihidroxiacetonă scade. Prin urmare, în producție, pentru a crește conținutul de MGO în miere, mierile sunt îmbătrânite în butoaie și la o temperatură adecvată timp de până la doi ani. Cu toate acestea, trebuie acordată o atenție specială deoarece supraîncălzirea mierii poate duce la creșterea unei alte substanțe - 5-hidroximetilfurfural (HMF) - care este cancerigenă. Din acest motiv, ar trebui să alegeți mierea numai din surse dovedite și valori acceptabile ale MGO, care nu depășesc 550+. Nivelurile mai ridicate pot indica faptul că mierea este supraîncălzită și conține, de asemenea, HMF periculos. Merită, de asemenea, să acordați atenție condițiilor de depozitare a mierii.

Mierea de Manuka proprietati si beneficii pentru sanatate

Activitatea antimicrobiană a MGO în mierea de manuka este destul de bine documentată. Cercetările efectuate au confirmat că mierea de manuka are un efect puternic asupra virusurilor gripale și ale varicelei, inhibând multiplicarea virusurilor. Prin urmare, poate fi folosit ca suport în tratamentul bolilor cauzate de acești agenți patogeni. 

De asemenea, a fost testat efectul mierii asupra microorganismelor patogene din cavitatea bucală. S-a constatat că mierea de Manuka inhibă creșterea anumitor bacterii daunatoare, prevenind în același timp formarea tartrului. Poate fi de asemenea util în prevenirea gingivitei și parodontitei.

Bacteriile care cauzează boli respiratorii sunt, de asemenea, susceptibile la efectele mierii de Manuka. Au fost luate în considerare fibroza chistică, o boală cronică manifestată prin inflamația plămânilor și vâscozitatea crescută a mucusului, care se infectează cu Burkholderia cepacia și bacteriile Pseudomonas aeruginosa. Potrivit cercetătorilor, mierea de manuka poate fi un supliment la terapia cu antibiotice în fibroza chistică, administrată prin inhalare.

Activitatea antibacteriană a mierii de manuka a fost, de asemenea, testată în contextul bolilor sistemului digestiv. Consumul său poate ajuta la prevenirea diareei, a inflamației intestinului subțire și a colonului și a inflamației stomacului și a intestinelor cauzate de infecții bacteriene. Unii cercetători cred că mierea de Manuka poate fi o armă eficientă în lupta împotriva bacteriei Helicobacter pylori.

Deși poate părea neobișnuit, mierea de Manuka este uneori folosită pentru a trata bolile pielii și ale mucoaselor. Este adesea adăugat la geluri, creme cosmetice sau plasturi. Oferă rezultate benefice în tratamentul ulcerelor de presiune și a rănilor postoperatorii, a ulcerelor piciorului diabetic și a foliculitei.

Cum se folosește in cure mierea de manuka?

Concluziile de mai sus din cercetare ar trebui folosite ca sugestie, iar mierea de Manuka însăși ca element de profilaxie sau de sprijin pentru terapia farmacologică. Acesta va funcționa bine în diferite boli ale sistemului digestiv și respirator, precum și în boli ale sistemului imunitar.

Poate fi consumat ca orice altă miere, de exemplu prin dizolvarea ei în apă călduță. Încălzindo la temperaturi mai ridicate, își va pierde proprietățile valoroase. De asemenea, cantitatea de miere nu poate fi exagerată, deoarece este o sursă de carbohidrați ușor digerabili. Persoanele care se luptă cu rezistența la insulină și diabeticii trebuie să fie prudenți - se recomandă consultarea cu un diabetolog.

Prezentare: 250g

Producator:

Manuka Health (Noua Zeenlanda)

9421023628896
Fisa tehnica
Ultima actualizare:
06.10.2022

Sam Distribution intelege importanta informatiilor prezentate si face eforturi permanente pentru a păstra acurateţea acestora. Rareori pot exista situatii in care informatiile prezentate pot conţine inadvertenţe: producătorul poate aduce modificari specificatiilor fără preaviz, fotografia are caracter informativ. Toate produsele si promotiile sunt disponibile în limita stocului.

Utilizarea si transcrierea informatiilor despre produsele descrise pe siteul samdistribution.ro este strict interzisa si protejata de legea drepturilor de autor (conform Legii nr 8/1996). Daca continutul va fi copiat vom face demersurile necesare pentru indepartarea acestuia.

S-ar putea sa-ti placa