LOADING

Type to search

Cele mai bune suplimente cu colagen

Sanatate

Cele mai bune suplimente cu colagen

Share
colagen

Colagenul este o componentă extrem de importantă a corpului uman. Cunoscut drept proteina tinereții, reprezintă până la 80% din derm. Astfel, este responsabil pentru elasticitatea, hidratarea și aspectul pielii, dar si pentru sanatatea articulatiilor sau a cartilajelor articulare. Din păcate, după varsta de 30 de ani, producția de colagen scade treptat și încep procesele de îmbătrânire. Din fericire, suplimentele cu colagen vin în ajutor. Consultați articolul nostru și aflați cum să recunoașteți cele mai bune suplimente cu colagen!

Ce este colagenul?

Colagenul este un tip de proteină, produsă în corpul uman. Este elementul de bază al mușchilor, oaselor, tendoanelor, pielii, părului etc. Potrivit cercetătorilor, colagenul reprezintă până la 25-30% din toate proteinele din corpul uman. De asemenea, trebuie menționat faptul că fibrele de colagen sunt extrem de rezistente. Deși producția lor încetinește drastic după vârsta de 30 de ani, o fibră cu diametrul de 1 mm poate rezista la o sarcină de 10 kg!

Ce este sinteza colagenului?

Este un proces care transformă aminoacizii în peptide de colagen. Colagenul este sintetizat cu ajutorul fibroblastelor. Din păcate, însă, aceste celule încep să moară după vârsta de 30 de ani, până când dispar complet la vârsta de 60-70 de ani.

Colagen beneficii si actiune

Cele mai bune suplimente cu colagen impreuna cu o dietă adecvată pot încetini procesul de îmbătrânire și pot îmbunătăți starea întregului organism. Cele mai importante beneficii ale colagenului sunt:

  • Hidrateaza pielea, menținând-o elastica și oferindu-i un aspect sănătos, tineresc.
  • Sustine sanatatea articulațiilor.
  • Ajuta la vindecare mai rapidă a rănilor, dispariția cicatricilor și sudarea mai rapida a oaselor fracturate.
  • Asigura flexibilitatea corespunzătoare a vaselor de sânge, ceea ce are un efect benefic asupra circulației sanguine.
  • Ofera protecție organelor ficat, rinichi, stomac.

În plus, colagenul are un efect benefic și asupra detoxifierii organismului, asupra activității sistemului imunitar și are proprietăți anticancerigene. Daca esti in cautarea celui mai bun colagen de pe piata, ti-am pregatit cateva sugestii care ar trebui sa te ajute.

Clasament – Cele mai bune suplimente cu colagen

1. Ch Alpha plus – colagen lichid

ch alpa plusCh Alpha plus – Poate cel mai bun colagen de pe piata conform opiniilor clientilor care l-au incercat. Contine colagen sub forma de Peptide Bioactive FORTIGEL. Sprijinăvindecarea după fracturi, susține regenerarea articulațiilor . Întărește sinteza fibrelor de colagen. Întărește oasele și articulațiile. Menține fermitatea și elasticitatea corespunzătoare a pielii. Inhibă formarea ridurilor și a celulitei. Sprijină buna funcționare a articulațiilor. Accelerează vindecarea rănilor și cicatricilor.

Save 20%product

2. Colagen lichid Hidrolizat Tip 1 si 3

 

colagen 1 si 3Colagen lichid Hidrolizat Tip 1 si 3 – Este unul dintre cele mai bune și mai puternice suplimente alimentare disponibile pe piață. Este recomandat persoanelor cu afectiuni ale articulatiilor, ligamentelor, capsulelor articulare, cartilajelor, tendoanelor si oaselor. Colagenul de la Swedish Nutra are un efect preventiv asupra sănătății articulațiilor, pielii, părului și unghiilor. Puteți simți efectul după primele zile de administrare.

3. Kollagen 11000 plus

Kollagen 11000 plusKollagen 11000 plus conține 11g hidrolizat de colagen de origine bovin, care este bine absorbit de organism. Suplimentul are proprietăți profilactice și terapeutice, îmbunătățește sanatatea articulatiilor si a cartilajul articular si sustine satanatea pielii, părului și a unghiilor. Proprietățile antioxidante ale vitamine c ajuta cartilajul deteriorat și protejează împotriva radicalilor liberi.

4. Colagen lichid Hidrolizat Tip 2

Colagen lichid Hidrolizat Tip 2Colagen lichid Hidrolizat Tip 2 – Fiecare doza unica de 25 ml conține până la 5000mg de colagen PurePeptide, care ajută după leziuni, efort fizic crescut și convalescență. O doză mare de colagen sprijină regenerarea articulațiilor deteriorate. Conținutul de vitamina C din compoziție asigură sinteza normala de colagen.

5. Skinglo Colagen lipozomal

Skinglo Colagen lipozomalSkinglo Colagen lipozomal conține un compus organic de sulf care se găsește în mod natural în fructe, legume, ouă, lapte proaspăt de vaca și carne. Este imbogatit cu MSM, care reduce durerea post-antrenament, accelerează regenerarea musculară și imbunatateste semnificativ aspectul pielii, părului și unghiilor. Efectul acțiunii se simte și asupra părului, care încetează să cadă și se întărește la rădăcini.

6. Colagen lichid Repair + Acid Hialuronic

Colagen lichid Repair + Acid HialuronicColagen lichid Repair este un supliment alimentar ce contine colagen din peste, acid hialuronic, biotina, MSM. Susține procesele anti-îmbătrânire ale organismului. Suplimentul alimentar provine de la Swedish Nutra, lider in productia de suplimente pe baza de colagen. Ajuta la regenerare după antrenament, sprijină reconstrucția articulațiilor, accelerează vindecarea rănilor, inhibă căderea părului și întărește unghiile.

Save 8%product

7. Colagen si Acid Hialuronic Forte

Colagen si Acid Hialuronic ForteColagen si Acid Hialuronic Forte este un supliment sub forma de capsule, intr-o formula usor de administrat. Colagenul este destinat persoanelor cu afectiuni precum: par si unghii slabe, riduri, dureri la nivelul articulatiilor, oaselor si muschilor, celulita, vindecarea dificila a ranilor.

8. BioColagen Parapharm

BioColagen ParapharmBioColagen Forte, contine colagen din peste oceanic 40 mg într-o formă convenabilă sub forma de capsule. Produsul este extras din colagen marin si este imbogatit cu ulei de in 460 mg. Suplimentul alimentar asigură regenerarea, reconstrucția și astfel buna funcționare a vaselor de sânge, pielii, cartilajelor, gingiilor, dinților și oaselor.

Save 44%product

Care sunt factorii care distrug colagenul din organism?

Distrugerea fibrelor de colagen se produce mai rapid sub influența unor factori precum consumul de alcool, tutun, radiații UV, poluare și potrivit celor mai recente cercetări, chiar și sub influența zahărului. Distrugerea lor este influențată și de stres, alimentație proastă și boli precum colagenoza. Este o familie de boli care atacă țesutul conjunctiv, determinând organismul să lupte singur cu celulele sale.

Suplimentarea cu colagen

Din păcate, în ciuda faptului că aceasta proteina importanta se găsește în multe produse alimentare, mulți oameni evita aceste alimente. Din acest motiv, suplimentarea se dovedește a fi necesară. Primele efecte ale consumului de colagen sunt vizibile după 3-4 săptămâni. Nu numai aspectul pielii, părului și unghiilor este îmbunătățit, ci și starea de bine. În plus, sunt refăcute și articulațiile, cartilajele, tendoanele etc. Acest lucru este confirmat și de numeroasele opinii ale medicilor care recomandă folosirea suplimentelor cu colagen persoanelor cu probleme articulare, sportivilor și persoanelor active fizic.

Beneficiile colagenului pentru articulații

Colagenul se găsește în oase, mușchi, organe și articulații. În plus, are un efect benefic asupra unor afecțiuni. Hidratează țesuturile și le crește elasticitatea. Nu e de mirare că este folosit, pentru durerile articulare, de genunchi, sau pentru tendoane.

Pe lângă proprietățile sale de calmare a durerii, are și proprietăți antiinflamatorii puternice. Prin urmare, colagenul pentru genunchi este un remediu disponibil pe piață sub diferite forme: capsule, pulbere sau lichid.

Produsele precum unguentele pentru articulații cu colagen sunt, de asemenea, foarte populare Substanțele active conținute în acesta vor pătrunde în capsula articulară, hidratând-o și reducând senzația de durere. Insa acestea nu sunt toate beneficiile colagenului asupra articulatiilor si pielii.

Colagen pentru păr

Colagenul are un efect benefic asupra sănatatii și aspectului părului. Colagenul hrănește foliculii de păr, ceea ce accelerează regenerarea și rata de creștere a acestora. Ca urmare a utilizării sale, părul devine nu numai mai lung, ci și mai gros, mai puternic și mai strălucitor. Utilizarea colagenului reduce, de asemenea, caderea și fragilitatea acestuia. Parul devine mai sănătoase, chiar și în ciuda tratamentelor precum vopsirea, îndreptarea sau uscarea. Părul tratat cu colagen își recapătă elasticitatea.

Colagen pentru piele

Colagenul este benefic nu numai pentru articulații sau păr, ci și pentru piele. Acest compus este responsabil pentru menținerea elasticității pielii. După varsta de 30 de ani producția sa în organism scade si apar primele riduri. Colagenul nu numai că face pielea fermă, ci și o hidratează. Are un efect benefic asupra regenerării pielii și vindecării rănilor. În plus, are și proprietăți antiinflamatorii puternice și previne inflamatiile.

Colagenul este recomandat și pentru utilizare după plajă. Rezultatele multor studii confirmă efectele benefice ale utilizarii direct pe piele, in caz de arsuri solare.

Contraindicații la utilizarea colagenului

Colagenul este o substanță de origine naturală foarte ușor digerabilă, prin urmare este dificil să vorbim despre contraindicații pentru utilizarea sa. Cu toate acestea, consumul de colagen nu se recomanda în timpul sarcinii și alăptării decat la recomandarea medicului. Suplimentele pe baza de colagen nu ar trebui să fie folosite de persoanele alergice.

Colagen – efecte secundare

Ca și în cazul contraindicațiilor la utilizarea colagenului – este dificil să vorbim despre efectele secundare ale utilizării acestuia. Acestea apar extrem de rar și de obicei numai atunci când doza zilnică indicată de producător este depășită. Prin urmare, înainte de a folosi un supliment, citiți întotdeauna instrucțiunile furnizate de producător pe ambalaj. Cele mai frecvente efecte ale supradozajului de colagen sunt: hipersensibilitate la stomac, reacții alergice, slăbiciune, probleme cu defecarea, gust neplăcut în gură și dureri musculare și articulare.

SamDistribution

De 8 ani am pornit un proiect interesant numit SAM Distribution, prin care incurajam oamenii să fie activi fizic, să facă alegeri alimentare sănătoase si să fie interesați de ei și de corpul lor.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *