LOADING

Type to search

Care miere de manuka este mai buna?

Sanatate

Care miere de manuka este mai buna?

Share
Care miere de manuka este mai buna?

Ce trebuie sa stii atunci cand comanzi miere de manuka

Mierea de Manuka este o miere foarte populară. Conform cercetărilor științifice, are multe proprietăți benefice pentru sănătate. Care sunt factorii de care trebuie sa tineti cont pentru a stii care miere de manuka este mai buna? Răspunsul îl veți găsi în articolul de mai jos.

Mierea de Manuka este o miere unica, produsă de albine din nectarul arbustului Manuka (Leptospermum scoparium) originar din Noua Zeelandă. Acest arbust se gaseste doar in regiunile din Noua Zeelandă și sud-estul Australiei. Principalul ingredient activ responsabil pentru beneficiile si efecte vindecătoare ale mierii de Manuka este metilglioxal (MGO). Alți compuși bioactivi prezenți în mierea de Manuka sunt acizii fenolici și flavonoidele, precum și un compus numit leptozină.

Cuprins:
Proprietățile mierii de Manuka – care sunt acestea?
Care este cea mai buna miere de manuka?
Cea mai buna miere de manuka deprinde de factorul MGO sau UMF
Ce să iei în considerare atunci când alegi mierea de Manuka?

Proprietățile mierii de Manuka – care sunt acestea?

Conform cercetărilor științifice, mierea de Manuka are multe proprietăți benefice asupra sănătății, printre care pot fi menționate următoarele:

  • efect antibacterian și antiinflamator,
  • activitate antivirală și antifungică,
  • efect benefic asupra sistemului digestiv și respirator,
  • ajuta la îmbunătățirea sanatatii pielii,
  • proprietăți antioxidante.

Mierea de manuka poate fi administrata atât pe cale orală, cât și extern, direct pe piele. Poate fi folosită în tratamentul rănilor, escarelor sau ulcerelor și chiar și în cazul piciorului diabetic, o complicație gravă a diabetului. Ultimele cercetări privind utilizarea mierii de Manuka atrag atenţia asupra posibilităţii utilizării acesteia în cazul ulcerelor gastrice cauzate de bacteria Helicobacter pylori. 

Mai multe informatii despre beneficiile mierii de manuka in acest articol!

Care este cea mai buna miere de manuka?

Pe mierea de Manuka găsim marcajele – MGO 100, MGO 250, MGO 400, MGO 550. Dar cum stim pe care să o alegem? Care este cea mai buna miere de manuka si cum ne ajuta?

MGO este un rating, care prezinta conținutul compusului bioactiv metilglioxal (MGO), responsabil pentru proprietățile pro-sănătate si în special proprietățile antibiotice, ale mierii de Manuka.

Conținutul de metilglioxal este evidentiat pe borcanele de miere prin simbolul MGO. Cu cât concentrația de metilglioxal este mai mare, cu atât efectul Mierii de Manuka este mai puternic (pentru afecțiuni mai grave).

Astfel, indicele MGO va indica cantitatea de metilglioxal per kilogram de miere de manuka.

Mierea de Manuka în diferite concentrații este recomandată pentru următoarele afecțiuni:

  • MGO 100+ / UMF 5+ (min. 100 mg metilglioxal / 1 kg miere) – îmbunătățește imunitatea și menține sănătatea.
  • MGO 250+ / UMF 10+ (cel puțin 250 mg metilglioxal/ 1 kg miere) – dureri abdominale, indigestie, reflux, arsuri la stomac, susținerea imunității, menținerea sănătății,
  • MGO 400+ / UMF 15+ (min. 400 mg metilglioxal / 1 kg miere) – răni cu vindecare lentă, ulcere gastrice, sindrom de colon iritabil,
  • MGO 550+ / UMF 18+ (min. 550 mg metilglioxal / 1 kg miere) – angină, sinuzită bacteriană, eczeme, leziuni aterosclerotice ale membrelor inferioare, zona zoster, ulcere gastrice, sindrom de colon iritabil, răni dificil de vindecat.

Dacă sunteți în căutarea unui sortiment de miere pentru a vă întări imunitatea, mai ales în sezonul de toamnă și iarnă, vă recomandăm miere de manuka MGO 250 sau UMF 10+. Desigur, puteți alege și miere cu o concentrație mai mare, dar va trebui sa utilizați o doză mai mică pentru a întări imunitatea și dacă este necesar, să o creșteți la primele simptome de infecție.

Mierea de Manuka NR 1 in preferintele clientilor

Bestsellerul nostru este Miere de Manuka MGO 400+ și UMF 15+ (care corespunde unui minim de 514 MGO/kg de miere). Clienții aleg aceasta miere datorită prețului bun si al concentrație mari de MGO.

Cea mai buna miere de manuka deprinde de factorul MGO sau UMF

Mierea de Manuka este disponibilă sub diferite denumiri. Poate părea destul de confuz la început, pentru că nu stii care miere de manuka este mai buna si ce să alegi atunci cand vine vorba de MGO și UMF. Care este diferenta? Răspunsul este destul de simplu.

Marcajele MGO și UMF, rezultă din faptul că producătorii de miere de Manuka folosesc diferite tehnici de testare pentru a certifica mierea de manuka originala.

Ambele studii (MGO și UMF) includ următorii indicatori:

  • metilglioxal (MG) – un ingredient responsabil pentru acțiunea mierii de manuka
  • hidroximetilfurfural (HMF) – o valoare sub 40 mg/kg înseamnă că mierea nu a fost încălzită și nu și-a pierdut proprietățile.

Pentru a confirma originalitatea Mierii de Manuka, sunt testați și alți indicatori. În funcție de tipul de certificat (UMF sau MGO), acestea sunt alte substanțe care apar în mod natural în miere.

În certificatul UMF veți găsi informații despre nivelul:

  • DHA (dihidroxiacetona) – un compus din care se produce metilglioxal
  • Leptosperină – un compus natural care se găsește numai în nectarul florilor de Manuka

In certificatul Manuka MGO, veți găsi si o parte numită Manuka Honey Markers. Sunt descriși și testați 5 indicatori diferiți care confirmă că avem de-a face cu miere de manuka originala monoflora.

Am pregătit un tabel pentru a va ajuta să comparați mai ușor cei doi indicatori UMF și MGO și, astfel, nivelul MINIM GARANTAT de metilglioxal dintr-un borcan de Miere de Manuka.

Comparația concentrațiilor de miere de Manuka UMF și MGO

UMF

UMF – Concentrație minimă de metilglioxal/kg miere

MGO – Manuka Health

MGO – Concentrația minimă de metilglioxal/kg miere

UMF 5+ 83 MGO 100+ 100
UMF 10+ 263 MGO 250+ 250
 UMF 15+  514 MGO 400+ 400
UMF 18+ 696 MGO 550+ 550
 

Daca vrei sa folosesti Mierea de Manuka in scop cosmetic (are efect hidratant, hranitor si antiinflamator), alege concentratii mai mici. Este mai mult decât suficient pentru uz extern.

Ce să iei în considerare atunci când alegi mierea de Manuka?

Pentru a raspunde la intrebarea „Care miere de manuka este mai buna” va recomandam sa urmariți indicele MGO, care reflectă concentratia celui mai important compus.

Este mierea de Manuka sigură?

Nu uitati – Mierea de Manuka este un aliment natural, nu un medicament!

Utilizarea orală a mierii de Manuka este sigură, dar totuși, datorită conținutului de zahăr, persoanele care suferă de diabet ar trebui să fie precaute. Mierea de Manuka nu este recomandată pentru utilizare la copiii mici.

SamDistribution

De 8 ani am pornit un proiect interesant numit SAM Distribution, prin care incurajam oamenii să fie activi fizic, să facă alegeri alimentare sănătoase si să fie interesați de ei și de corpul lor.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *