LOADING

Type to search

Solutii naturiste pentru a scapa de diabet

Produse naturiste

Solutii naturiste pentru a scapa de diabet

Share
Solutii-naturiste-pentru-a-scapa-de-diabet

Doctorul mi-a spus că am diabet. Nu mă simt deloc rău. Rezultatele testelor sunt bune, dar nivelul zahărului din sânge a fost cu mult peste normal. Este îngrozitor! Ce solutii naturiste pentru a scapa de diabet ar trebui sa folosesc?

Faptul că nu vă simțiți rău nu înseamnă că in organism nu se întâmplă nimic rău. Diabetul de tip 2 de multe ori nu dă simptome mult timp, dar afecteaza corpul, provocând modificări ireversibile ale vaselor de sânge și ale sistemului nervos. Deteriorează vederea, rinichii sau contribuie la formarea aterosclerozei. În astfel de cazuri, medicii vorbesc despre complicațiile diabetului.

Pentru a le împiedica să se întâmple, trebuie să vă disciplinați. Într-adevăr, există solutii naturiste pentru a scapa de diabet într-un stadiu incipient sau de inhibare a acestuia într-un stadiu ulterior. Insă acest lucru necesită o schimbare radicală și permanentă a stilului de viață.

În primul rând, una dintre cele mai importante responsabilități, va fi monitorizarea regulată a nivelului zahărului din sânge (glucoză). Ar trebui monitorizati glicemia, dimineata pe stomacul gol și după mesele principala. Rezultate ar trebui să le înregistrați într-un jurnal special.

Pe baza lor, doctorul poate să evalueze dacă tratamentul este eficient, adică dacă concentrația de glucoză este apropiată de valorile considerate normale.

În timp ce diabetul de tip 1 este tratat cu insulină, în cazul diabetului de tip 2 tratamentul începe cu modificarea dietei si multa miscare. Numai in cazul in care aceste solutii nu vor funcționa, medicul dumneavoastră vă va prescrie un tratament medicamentos bazat pe comprimate sau injecții cu insulină. Pentru a nu ajunge la tratamentul bazat pe insulina, începeți să luați măsuri astăzi!

Faceti miscare in fiecare zi

Exercițiile fizice sunt foarte importante în tratamentul diabetului. Acestea scad nivelul zahărului din sânge, reduc riscul unui atac de cord și ajută la menținerea unei greutăți corporale sănătoase. Cele mai eficiente exercitii fizice la persoanele cu diabet sunt exercițiile care implică grupuri musculare mari.

Se recomandă mersul pe jos, jogging, ciclism, dans, înot, grădinărit, canotaj. Faceți exerciții fizice sau miscare în mod regulat, de cel puțin 3 ori pe săptămână timp de 20-30 de minute. Dacă luați medicamente antidiabetice, consultați-vă medicul, deoarece antrenamentul poate necesita ajustări ale dozei sau o masă suplimentară.

Modificati-va dieta

Evitați grăsimile, zahărul și conservanții. Limitați alcoolul. Berea, vinul și lichiorurile cresc nivelul glicemiei. Incercati sa includeti in dieta produse din cereale (în special cereale integrale), legume (roșii, broccoli, castraveți, ceapă și usturoi, spanac, soia) și varză (fasole, linte, broccoli, soia, semințe de floarea-soarelui, ridichi) și fructe (avocado, grapefruit).

Fibrele sunt foarte importante, deoarece fac ca zahărul să pătrundă mai încet în sânge. Fibrele scad colesterolul.

Baza dietei in diabet o reprezinta carbohidrații, adică zaharurile. Cu toate acestea, zahărul poate avea valori diferite:

  • Zaharurile simple – prezente în dulciuri, miere, gemuri, sucuri – intră rapid în sânge și provoacă o creștere rapidă a nivelului de glucoză. Din acest motiv, acestea nu sunt recomandate diabeticilor.
  • Zaharurile complexe – le veți găsi în pâine, orez, cartofi, paste și legume. Acestea sunt asimilate lent din tractul gastro-intestinal, neprovocând astfel modificări bruște ale glicemiei.

Mănâncati mai des, dar mai puțin. Veți evita supraalimentarea și veți reduce dorința de dulciuri. Consumati ultima masă cu 3 ore inainte de culcare. Folositi indulcitori naturali pentru a da gust bauturilor.

Testati-va glicemia constant

Mănâncati cât mai multe alimente cu IG mai mic de 55 de unități, adică salată verde, leguminoase fierte, mere, caise, kiwi, grapefruit, cireșe. Consumați cu moderatie alimente cu un IG mai mare de 55, dar mai mic de 70. Studiile au demonstrat în mod clar avantajul acestor solutii naturiste pentru a scapa de diabet.

Castravete amar

Remediile naturale pentru a scapa de diabet, pe care probabil nu le-ati luat în calcul includ castravete amar (Momordica charantia). Seamănă cu un castravete și este considerat una dintre cele mai amare legume.

Consumul acestui fruct este recomandabil în lupta împotriva diabetului, deoarece conține substanțe cu proprietăți hipoglicemiante, adică ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge 5.

Un astfel de produs este Diabetico Forte. Cu toate acestea, semințele acestei plante conțin compuși care pot fi toxici pentru copii. De asemenea, nu este recomandat în sarcina.

Gymnema Sylvestre

Este o planta cunoscuta de multe secole ca un mijloc natural de reglare a nivelului de glucoză din întregul corp. Te face să nu mai simți gustul de dulce și astfel îți pierzi pofta de dulciuri.

Solutii naturiste pentru a scapa de diabet – folositi suplimente

Uneori in tratamentul eficient al diabetului este nevoie de sprijin suplimentar. Cu toate acestea, cereti sfatul medicului înainte de a lua suplimente antidiabetice. Cromul întărește acțiunea insulinei, dezacidifică și slăbește. Mulți compuși ai cromului sunt obținuți din drojdia de bere, de aceea o contraindicație la acest tratament este alergia la drojdie.

Cercetările arată că, la pacienții diabetici, suplimentarea deficitului de coenzima si resveratrol reduce semnificativ glicemia și insensibilitatea țesuturilor la insulină.

In cazul diabetului zaharat de tip 2, cantitatea de insulină secretată de pancreas este normală. Cu toate acestea, țesuturile nu sunt sensibile la acesta. Ca urmare aceste solutii naturiste pentru a scapa de diabet va pot fi de mare ajutor in lupta cu aceasta boala tacuta dar nemiloasa.

SamDistribution

De 8 ani am pornit un proiect interesant numit SAM Distribution, prin care incurajam oamenii să fie activi fizic, să facă alegeri alimentare sănătoase si să fie interesați de ei și de corpul lor.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *