Tinctura de Anghinare, 50 ml, Dacia Plant

Tinctura de Anghinare, 50 ml, Dacia Plant

Tinctura de Anghinare | 50ml | Dacia Plant Descriere: Tinctura de Anghinare Dacia Plant 50 ml Anghinarea face parte din familia Asteraceae, fiind o planta erbacee, perena, cu frunze mari, spinoase si flori mari de culoare violacee si forma globuloasa. Originara din Etiopia, anghinarea este una din cele mai vechi plante medicinale cunoscute in istoria umanitatii, ea traversand Egiptul Antic pentru a ajunge in Europa de Sud. Grecii si romanii utilizau anghinarea pentru tratarea icterului, dispepsiei si afectiunilor urinare. ÃŽn medicina traditionala, frunzele de anghinare erau folosite pentru proprietatile coleretice si diuretice.Continederivati cafeoil-chinici (acid clorogenic, cinarina), flavone (cinarozida, scolimozida, luteolina), lactone sescviterpenice (cinaropicrina, gros ...

9,55 RON
cu TVA Trimite comanda astazi pana la ora 13:00 si o livram in 48 ore. Comenzile sunt confirmate telefonic.
 In stoc
 

 

Tinctura de Anghinare |50ml |Dacia Plant

Descriere: Anghinare Tinctura, Dacia Plant 

Anghinarea face parte din familia Asteraceae, fiind o planta erbacee, perena, cu frunze mari, spinoase si flori mari de culoare violacee si forma globuloasa. Originara din Etiopia, anghinarea este una din cele mai vechi plante medicinale cunoscute in istoria umanitatii, ea traversand Egiptul Antic pentru a ajunge in Europa de Sud. 

Grecii si romanii utilizau anghinarea pentru tratarea icterului, dispepsiei si afectiunilor urinare. 

In medicina traditionala, frunzele de anghinare erau folosite pentru proprietatile coleretice si diuretice. 

Contine derivati cafeoil-chinici (acid clorogenic, cinarina), flavone (cinarozida, scolimozida, luteolina), lactone sescviterpenice (cinaropicrina, grosheimina,cinarotriol), inulina, compusi triterpenici (lactucerol, taraxasterol), steroli (sitosterol, stigmasterol), taninuri, aminoacizi, glucide, enzime. 

Actiuni; coleretica, colagoga, hepatoprotectoare, regeneranta a celulelor hepatice, hipocolesterolemianta, hipolipemianta, impiedica dezvoltarea placilor aterosclerotice, diuretica, favorizeaza eliminarea renala a acidului uric, amplifica capacitatea de detoxifiere a ficatului, vasodilatatoare, cardioprotectoare, bacteriostatica (fata de Salmonella, Staphylococcus si Proteus), stimuleaza pofta de mancare, antialergica (prin inhibarea complementului seric), tonic amar, tonic digestiv. 

Indicatii se utilizeaza ca adjuvant in: 

insuficienta hepatica si renala;

hepatite cronice;

ciroza hepatica;

colecistite acute si cronice;

diskinezie biliara;

angiocolite (infectii bacteriene ale cailor biliare);

enterite;

infectii intestinale;

hipercolesterolemie;

hiperlipidemie;

obezitate;

ateroscleroza;

guta;

hipertensiune arteriala;

angina pectorala;

anorexie;

alergii pe fond hepatic;

hemoroizi;

astenie;

surmenaj;

intoxicatii. 

Contraindicatii; litiaza biliara, obstructie biliara, sarcina, alaptare, alergie la anghinare.

Precautii In caz de supradozare pot aparea: greturi, diaree, nefrotoxicitate. 

Mod de administrare; se ia, de regula, cate o lingurita de tinctura diluata in 100 ml de apa (jumatate de pahar), de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. 

Prezentare; 50 ml 

Producator; Dacia Plant

Utilizarea si transcrierea informatiilor despre produsele descrise pe siteul SamDistribution.ro este strict interzisa si protejata de legea drepturilor de autor (conform Legii nr 8/1996). Daca continutul va fi copiat vom face demersurile necesare pentru indepartarea acestuia.