Tensiometru aneroid cu stetoscop
Pret redus

Tensiometru Minut Tens,Tensiometru de brat cu stetoscop

Tensiometru- Minut Tens,Tensiometru de brat cu stetoscop 

Tensiometru-Minut Tens,este un tensiometru de brat de inalta calitate, prevazut cu stetoscop, masoara tensiunea arteriala cu precizie. Para permite eliberarea controlata a aerului si efectuarea precisa a masuratorilor.

72,00 RON 85,00 RON - 13,00 RON
cu TVA
 Nu sunt suficiente produse in stoc
 

 

 

Tensiometru Minut Tens, Tensiometru de brat cu stetoscop

Tensiometru-Minut Tens, este un tensiometru de brat de inalta calitate, prevazut cu stetoscop, masoara tensiunea arteriala cu precizie. Para permite eliberarea controlata a aerului si efectuarea precisa a masuratorilor.

Mod de intrebuintare:

Pozitionati manseta

Daca sunteti dreptaci, trageti manseta pe bratul stang si intindeti mana cu palma in sus. Indiferent daca va luati tensiunea stand in sezut sau culcat, asigurati-va ca bratul se afla la nivelul inimii. Asezati manseta astfel incat diafragma stetoscopului sa se afle pe partea anterioara a bratului chiar deasupra cotului. In acest fel,membrana stetoscopului se va situa deasupra unei artere importante care trece de-a lungul incheieturii. Intindeti manseta tragand-o de capatul liber, apoi infasurati-o pe brat si fixati-o bine cu velcro-ul.

Umflati manseta

Detectati pulsul arterei cu varful degetelor pentru a aseza capsula stetoscopului exact deasupra acesteia. Potriviti olivele stetoscopului in urechi. Tineti manometrul tensiometrului cu mana stanga sau agatati-l cu ajutorul clemei de pe spate de brida special prevazuta in acest scop pe manseta. Inchideti valva de aer situata deasupra perei, rotind surubul acesteia in sens orar. Nu strangeti surubul valvei in mod exagerat!Umflati manseta strangand si eliberand para de cauciuc in mod repetat cu ajutorul mainii drepte. Ascultati bataile pulsului in timp ce umflati manseta.Urmariti acul manometrului. Cand nu mai auziti nici o bataie, ridicati presiunea cu inca 30 mmHg.

Dezumflati lent manseta

Deschideti valva de aer rotind incet surubul in sens antiorar, astfel incat presiunea sa scada cu 2-4 mmHg intre 2 batai successive ale inimii (usual, pe cadranul manometrului aceasta inseamna o scadere cu 1-2 linii/secunda) Viteza de dezumflare a mansetei este importanta pentru o masurare corecta.

De mentionat ca o presiune prea mare a aerului in manseta duce la blocarea completa a circulatiei sangelui in artere. Prin urmare, nu tineti manseta complet umflata pe brat mai mult decat este strict necesar.

Tensiunea sistolica

Pe masura ce aerul este eliberat prin deschiderea valvei, ascultati cu atentie bataile pulsului. In momentul cand auziti distinct primul sunet dintr-o serie de batai ritmice mai slabe sau mai puternice, cititi valoarea tensiunii pe cadranul manometului. Aceasta este tensiunea sistolica - limita superioara a tensiunii arteriale. Este posibil ca la inceput sa aveti dificultati in a detecta bataile. Trebuie sa ascultati cu atentie si sa va familiarizati cu aceste sunete oarecum neobisnuite. Totodata, trebuie sa observati usoara oscilatie a acului instrumentului atunci cand se ajunge la valoarea sistolica a tensiunii.

Tensiunea diastolica

Lasati ca presiunea in manseta sa scada in continuare cu aceeasi viteza (2-4 mmHg/secunda) ca inainte. Cu ajutorul stetoscopului ascultati bataile cu atentie, observand cum acestea isi schimba intensitatea. Daca la inceput sunetele sunt puternice, pe masura ce presiunea scade sunetele devin tot mai slabe, pana cand sunt abia percepute ca niste fosnete. Exact in clipa cand nu mai auziti nici un sunet, cititi valoarea tensiunii pe cadranul instrumentului. Aceasta este tensiunea diastolica - limita inferioara a tensiunii arteriale.

Observatii

Daca este folosit cu grija, tensiometrul dumneavoastra va functiona normal timp de multi ani. Pentru a asigura o functionare corecta a aparatului va rugam sa respectati urmatoarele reguli:

manevrati manometrul cu atentie, fara a-l scapa pe jos sau lovi. Acul trebuie sa indice presiune 0 atunci cand manseta este complet dezumflata.

Dezumflati intotdeauna manseta dupa ce ati folosit aparatul.

Protejati membrana stetoscopului de contactul cu orice obiecte care ar putea s-o deterioreze sau deformeze.

Termen de garantie 2 ani. Durata medie de utilizare 4 ani

Declaratie de Conformitate

Minut Tens

Sam Distribution intelege importanta informatiilor prezentate si face eforturi permanente pentru a păstra acurateţea acestora. Rareori pot exista situatii in care informatiile prezentate pot conţine inadvertenţe: producătorul poate aduce modificari specificatiilor fără preaviz, fotografia are caracter informativ. Toate produsele si promotiile sunt disponibile în limita stocului.

Utilizarea si transcrierea informatiilor despre produsele descrise pe siteul samdistribution.ro este strict interzisa si protejata de legea drepturilor de autor (conform Legii nr 8/1996). Daca continutul va fi copiat vom face demersurile necesare pentru indepartarea acestuia.

2 alte produse in aceeasi categorie: