Cu o compozitie bogata in proteine, 60% din total, vitamine precum B2 (Riboflavina), B12 si vitamina E, Chlorella are in componenta toti aminoacizii esentiali pentru organism si, de asemenea, reprezinta o sursa foarte buna de minerale, in special mari cantitati de zic si fier.
Smoothie-uri, dressinguri ale salatelor si sucuri. Toate acestea pot fi combinate cu Chlorella cu scopul obtinerii aportului de nutrienti sanatosi si a unui efect estetic vibrant.
Chlorella este cultivata in mod sustenabil in bazine de apa proaspata pentru ca, astfel, pudra reiesita din aceasta alga sa aiba in componenta vitamine, minerale, proteine si clorofila din abundenta. Procesul de asimilare a nutrientilor in numar atat de mare este usurat de un alt proces, cel de uscare a peretilor celulari, cu ajutorul caruia acestia "se sparg".
Cresterea acestei alge este facilitata de climatul prietenos si zilele insorite.
MOD DE UTILIZARE:
Este recomandat consumul a aproximativ 10-15 grame de Chlorella pe zi.
INGREDIENTE:
Chlorella pulbere contine pulbere ecologica de chlorella in proportie de 100%.
Chlorella reprezinta un produs agricol, deci, prin urmare, se poate sa existe diferente precum aroma, mirosul, culoarea sau chiar compozitia intre loturi. Acestea pot fi determinate de variatiile de sezon sau conditiile in care aceasta a fost crescuta.
Ca si tara de origine, Chlorella vine din China si, ca si informatii alergenice, aceasta contine sulfiti proveniti pe cale naturala.
Perceputa de majoritatea drept unul dintre cele mai vechi organisme de pe pamant, Chlorella reprezinta, de fapt, o alga unicelulara de culoare verde. Aceasta este renumita, in Orientul indepartat, drept un aliment traditional utilizat ca tratament alternativ inca din timpuri stravechi.
Chlorella are in compozitie proteinte, din abundenta, si un mix complet de aminoacizi esentiali. De asemenea, aceasta este o buna sursa de minerale si vitamine. Chlorella creste in ape dulci, iar peretii celulari ai acesteia sunt descompusi pentru a permite la maximum absorbtia nutrientilor.
CUM SE OBTINE CHLORELLA
Aceasta alga se cultiva intr-o zona din mediul rural, nepoluata, in bazinele cu apa dulce special concepute pentru acest proces. Apa cu care se umplu aceste bazine este filtrata inaintea folosirii. Chlorella, lasata multe ore in soare si agitata regulat, se recolteaza pentru prima data atunci cand se constata ca a ajuns la o densitate specifica, dupa 1-2 luni. Dupa prima recoltare, aceasta continua sa fie culeasa in mod regulat la fiecare 7-10 zile.
Odata terminat procesul de recoltare, Chlorella este spalata de mana si apoi se usuca, cu ajutorul unui alt proces, care pastreaza nutrientii in cantitati cat mai mari cu putinta. In final, aceasta alga se macina pentru a putea fi descompus peretele robust de celule, apoi se ambaleaza cu mare grija.
CUM SA NE BUCURAM DE CHLORELLA
Chlorella se consuma, in general, sub forma de bautura, amestecata, de regeula, cu sucuri de fructe sau smoothie-uri sau dressinguri ale salatelor si sosuri pentru paste. De asemenea, intalnita frecvent este si modalitatea de a include chlorella in supa facuta in casa. De altfel, posibilitatile de includere a chlorellei in alimentatie este nelimitata.
REZENTARE: 125g
Producator NIAVIS in categoria Pulberi Superalimente