CEAI DE AFIN FRUNZE, 50 G, PLAFAR

Ceai de Afin frunze, 50 g, Plafar

Ceai de Afin frunze, 50 g, Plafar are proprietati antidiareice, antihemoragic, antiseptic, astringent, diuretic, hipoglicemiac, ideal impotriva dezinteriei, decoctul de frunze de afin trateaza hemoroizii

5,00 RON
cu TVA Trimite comanda astazi pana la ora 13:00 si o livram in 48 ore. Comenzile sunt confirmate telefonic.
 In stoc
 

 

Ceai de Afin, 50g, Plafar

Afinul (Vaccinum myrtillus ) face parte din familia Ericaceae, Habitat din padurile din zonele de munte. 

Recoltare: aprilie-iunie (frunze), august-septembrie (fructe ). 

Utilizare: florile si fructele se usuca. Proprietati:antidiareic,antihemoragic,antiseptic,astringent,diuretic,hipoglicemiant. 

Uz intern: Vechi leac impotriva dezinteriei. Extractul uscat de afine imbunatateste vederea nocturna prin regenerarea rodopsinei, o cromoproteina prezenta in retina cu functia de receptor de lumina. Bacele au proprietati vasoconstrictoare,antidiareice si antiseptice pentru caile urinare. Sucul de afine este bun pentru inflamatiile bucale si pentru afte. Decoctul de frunze de afine este bun in caz de diabet. 

Uz extern: Decoctul de frunze de afin trateaza hemoroizii. Decoctul de bace si de frunze curata portiunile cu eczeme si cu dermatite. Patricienele romane foloseau frunzele de afin in apa de baie pentru a inlesni bronzarea pielii. Cu decoct se curata tenul cu puncte negre si pori dilatrati. 

Atentie, uzul excesiv poate favoriza formarea de calculi renali. 

Utilizarea si transcrierea informatiilor despre produsele descrise pe siteul SamDistribution.ro este strict interzisa si protejata de legea drepturilor de autor (conform Legii nr 8/1996). Daca continutul va fi copiat vom face demersurile necesare pentru indepartarea acestuia.