Varicela

Varicela Simptome si cauze 

Varicela (varsat de vant) este o boala a copilariei deosebit de contagioasa, varicela debuteaza de obicei printr-o eruptie pruriginoasa de culoare rosie, ce se transforma in mici vezicule pline cu lichid, in cele din urma, veziculele se rup si se acopera cu cruste. Eruptia apare la inceput pe torace apoi se extinde pe fata.

Daca copilul dumneavoastra are Varicela tineti copilul acasa pentru recuperare si evitarea transmiterii bolii.

La adulti, varicela este mai grava si ar trebui sa va consultati imediat medicul.Acelasi virus care provoaca varicela provoaca si zona zoster.

Varicela Simptome: o eruptie foarte pruriginoasa ce se extinde pe torace, gat, fata si membre.

Eruptia, ce persista 7-10 zile, progreseaza de la pete rosii la basicute pline cu lichid (vezicule), ce se sparg si se acopera cu cruste.

Astfel de vezicule mai pot aparea si in gura, in jurul ochilor sau pe organele genitale si pot fi foarte dureroase.

Varicela, o boala virala caracterizata printr-o eruptie rosie foarte pruriginoasa, este una dintre cele mai fregvente boli infectioase ale copilariei.

La copii este de obicei usoara, insa la adulti risca sa faca complicatii grave, precum pneumonia bacteriana.

Persoanele care au avut varicela dezvolta imunitate pe viata, insa virusul ramane latent in organism si daca ati avut varicela in copilarie puteti face mai tarziu zona zoster.

Deoarece varicela poate trece de la o femeie insarcinata la copilul pe care il poarta si poate provoca malformatii congenitale la acesta, medicii recomanda deseori femeilor ce doresc sa ramana insarcinate sa-si confirme imunitatea printr-o analiza a sangelui,

Varicela Cauze:

Varicela este provocata de virusul Herpes zoster ( varicelo-zoster ).

Se transmite prin picaturile eliminate prin tuse sau stranut sau prin contactul cu imbracamintea, lenjeria de pat sau veziculele zemuinde ale unei persoane infectate.

Perioada de incubatie este de 7-21 de zile, boala are contagiozitate maxima la o zi inainte de aparitia eruptiei si pana la 7 zile dupa aceea sau pana cand leziunile se acopera cu cruste. 

Ne cerem scuze pentru neplaceri.

Cauta din nou ce te intereseaza