Remedii Apicole

Remedii apicole, tratamente apicole, terapii produse apicole, apicosmetice naturale

Mierea, propolisul, polenul, laptisorul de matca, ceara de albine sunt produsele pe care albinele ni le ofera in mod natural prin munca lor de zi cu zi. La acestea putem adauga si „veninul de albine”, care este un produs dezvoltat de om, dar care are la baza lichidul intepaturii de albina.

Aceste produse devin remedii naturale cu adevarat pretioase si fara contraindicatii mai ales in perioada de iarna, cu dureri in gat, bronsita si diverse influente.

Mierea este un bland antibiotic natural iar aceasta actiune defensive se datoreaza concentratiei ridicate de zahar, la pH acid si prezenta unei anumite enzime. Pentru a obtine efectul antibiotic maxim , idealul este mierea cruda, adica  mierea nepasteurizata.

Propolisul are o foarte mare putere protectoare, antiseptica si antibiotica. Albinele se folosesc pentru a proteja stupul de agresiunea bolilor externe si a pradatorilor. Propolisul desfasoara o activitate bacteriostatica, care impiedica multiplicarea germenilor, bacteriilor si virusurilor, este bactericid, adica este capabil sa omoare aceste microorganisme, intarind procesele imune.

Produsele apicole pe baza de propolis sunt acum cunoscute la nivel mondial ca un remediu natural excelent pentru toate bolile cavitatii orale si a sistemului respirator, in special in timpul lunilor de iarna.

Polenul este unul dintre remediile apicole cele mai complete si puternice pe care le putem transforma; intareste si hraneste intregul organism, combate starile de oboseala psihofizica si contracareaza imbatranirea celulara.

Laptisorul de matca este cu siguranta cel mai valoros produs pe care albinele sunt capabile sa genereze; este hrana albinei regine si se prezinta ca o crema laptoasa si vascoasa, produsa de glandele salivare ale albinelor lucratoare, cu gust acru. 

Ceara de albine provine din glande speciale situate in abdomen la albinele lucratoare. Acest produs de stup este utilizat in productia de lumanari naturale fine, in cosmetica si farmaceutica.

Veninul de albine are proprietati uimitoare si o fac excelent remediu natural pentru piele si dureri articulare si, prin urmare, sa fie utilizate in unguente si creme pentru a trata osteoartrita, artrita si sciatica

Filtre active

Miere de albine poliflora Api Felix, 450 g, Complex Apicol
14,50 RON
Nu sunt suficiente produse in stoc

Miere de albine poliflora | Miere Complex Apicol. Miere poliflora marca Apis Felix produsa de Complex Apicol Vaceslav Harnaj este oferita cu generozitate de albine din nectarul florilor. Mierea este laxativ natural, medicament natural cu proprietati anti-inflamatoare, indulcitor natural, sursa de vitamine si minerale, produs natural antibacterian, nutrient excelent, un antimicotic si antioxidant, calmeaza si cicatrizeaza zgarieturile, ranile, arsurile avand si un efect emolient pentru piele. Mierea cel mai dulce medicament, contine vitaminele din complexul de B-uri, precum: B1, B2, B3, B5, B6 si C in functie de calitatile nectarului si polenului, recomandata in revitalizarea celor in varsta si pentru cresterea si dezvoltarea armonioasa a celor mici.