Zinc

Zincul este unul dintre cele mai importante oligoelemente implicate în metabolismul celular. Suplimentele cu zinc protejează celulele de radicalii liberi și ajuta la funcționare normala a sistemului imunitar. Produsele care conțin zinc sunt recomandate în special persoanelor care au probleme cu imunitatea, pielea, părul și unghiile.

Zinc - pentru sănătate și aspect atractiv

Dintre numeroasele vitamine și microelemente, zincul pare a fi unul dintre cele mai valoroase elemente din corpul uman. Acest compus sutine buna functionare a sistemului imunitar. Suplimentele si vitaminele disponibile în această categorie conțin zinc sub formă de chelat, precum și sub formă organică, extrem de ușor de absorbit de organism. Tabletele și capsulele cu zinc ajută la menținerea oaselor sănătoase, părului și unghiilor, dar sustin și sanatatea pielii. Vitaminele cu un continut ridicat de zinc sunt recomandate in special persoanelor care se lupta cu boli de piele, diabet si disfunctii ale organelor genitale. Ele pot fi luate și de persoanele cu imunitate scăzută.

Zinc - deficiență și efecte

Cel mai mult avem nevoie de zinc în perioada de creștere intensivă, așa că este o componentă cheie a alimentației copiilor și adolescenților. Deficiența de zinc poate inhiba dezvoltarea fizică și mentală, poate afecta funcțiile cognitive și poate întârzia pubertatea. Merită să știți că o deficiență pe termen lung slăbește organismul - o persoană care suferă de această afecțiune va suferi mai des de diferite tipuri de infecții. Pneumonie, boli cardiovasculare, vindecare lentă a rănilor, căderea părului, gust afectat și chiar depresie - acestea sunt și consecințele lipsei de zinc în alimentație.

Știm deja care sunt efectele unei deficiențe, dar ce se întâmplă când folosim prea mult zinc? Situația legată de supradozajul acestui element este extrem de rară - absorbția acestuia este reglată hormonal. Aceasta înseamnă că organismul își reglează nivelul după cum este necesar. Cazurile rare de supradozaj cu zinc (în special atunci când se consumă suplimente de zinc în exces) se manifestă prin greață, vărsături, diaree , dureri abdominale și stare generală de rău.

Cumpanda online suplimente alimentare cu zinc

Oferta noastră include zinc sub forma lichida care va funcționa pentru persoanele care au probleme cu administrarea de tablete, pastile și capsule. Pentru acest grup de persoane, recomandăm suplimentele cu zinc efervescent sau sub formă de pliculețe care pot fi dizolvate în apă.

Filtre active