Bronsita cronica

Bronsita, Bronsita acuta, Bronsita cronica, simptome, cauze si tratament naturist

Bronsita este o boala a cailor respiratorii superioare,in care se produce inflamarea mucoasei ce captuseste aceste cai.

Pe masura ce mucoasa iritata se congestioneaza si se ingroasa, ea ingusteaza sau blocheaza complet caile aeriene foarte mici din plamani, ceea ce conduce la crize de tuse, insotite de o expectoratie vascoasa si de dispnee.

Boala poate aparea in doua forme: acuta si cronica.

Bronsita acuta este responsabila de tusea saca-data si expectoratia ce insotesc uneori o infectie a cailor respiratorii superioare, in majoritatea cazurilor, infectia are origine virala, insa este uneori provocata si de bacterii.

Daca aveti o stare generala de sanatate buna, aspectul mucoasei va revenii la normal dupa ce va vindecati de infectia pulmonara initiala,ceea ce dureaza de obicei mai multe zile.

Bronsita acuta este foarte fregventa, atat la adulti cat si la copii.

Desi,deseori,boala poate fi eficient tratata fara ingrijiri medicale de specialitate,daca infectia pulmonara de fond este bacteriana va trebui sa consultati un medic pentru a vi se prescrie un tratament pentru bronsita.

Bronsita cronica, la fel ca si maladia pulmonara numita emfizem, este o boala grava de lunga durata ce necesita tratament medical regulat.

Persoanele cu bronsita cronica au tendinta sa fie obeze si sa duca o viata sedentara,iar majoritatea sunt mari fumatori.

Cauze Bronsita acuta: este in general provocata de infectiile pulmonare, aproximativ 90% dintre aceste infectii au origine virala,iar 10% bacteriana.

Cauze Bronsita cronica: poate fi provocata de unul sau mai multi factori.Crizele repetate de brosita acuta, care slabesc si irita cu timpul caile respiratorii,pot conduce la instalarea bronsitei cronice. Poluarea industriala este un alt vinovat.Insa principala cauza este fumatul intens de lunga durata, care irita bronhiile si le stimuleaza sa produca mucus in cantitati excesive.

Alimentatie si dieta pentru a intarii sistemul imun si cu rol protector impotriva infectiilor,nutritionistii recomanda deseori vitaminele A, complexul C, C, E impreuna cu cu mineralele seleniu si zinc.

samdistribution.ro pentru sanatatea intregii familii va aduce tratamente si produse naturiste diverse la pret de depozit (producator).

Pentru tratamentul bronsitei acute si cronice,a trata febra,tusea in categoria Bronsita,Bronsita cronica sau acuta gasiti diferite produse,remedii naturiste sub forma de: tablete, sirop, ceai (plante medicinale) ce va ajuta sa tratati infectiile respiratorii.

Sursa: Medicina in familie,Ghid complet pentru sanatatea intregii familii.

Filtre active

Ceai antibronsitic, 50gr, Plafar
5,20 RON
In stoc

CEAI ANTIBRONSITIC,50gr,PLAFAR,Ceaiuri,amestec din plante medicinale-Tratament,Bronsita cronicaCeaiul Antibronsitic,este un ceai din amestec din plante medicinale,este un produs Plafar,ce are in compozitie urmatoarele plante medicinale:Muguri de pin -Turiones pini, frunze de patlagina - Plantaginis Folium, frunze de podbal - Farfarae Folium, frunze de urzica - Urticae Folium, radacina de ciubotica cucului - Primulae Radix, iarba de sovarf- Origani Herba, radacina de iarba mare - Inulae Radix.Actiune:Expectoranta, fluidifianta a secretiei bronsice, antiseptica, antispastica.Mugurii de pin se folosesc de preferinta proaspeti,cu proprietati:-antispastic,-diuretic,-expectorant,-tonifiant.Uz extern:Infuzia de muguri si de ace se foloseste la inhalatii si in artrita,dureri reumatice,as ...