Litiaza Biliara

Medicamente si suplimente pentru litiaza biliara

În cursul bolii biliare, litiaza biliară se formează în căile biliare și în vezica biliară. Acest lucru împiedică în mod semnificativ drenajul adecvat al bilei. Ca urmare, se poate dezvolta inflamație în vezica biliară. Pe de altă parte, colica biliară se manifestă nu numai cu probleme digestive, ci și cu durere. Remediile naturiste pentru bolile biliare și o dietă adecvată, funcționează bine ca profilaxie. In cazul in care averi o criza de fiere, cel mai bine este să utilizați medicamentele antispastice fără prescripție medicală.

Iată câteva simptome comune ale problemelor vezicii biliare:

 1. - Durere severă în partea dreaptă superioară sau în centrul abdomenului
 2. - Dureri abdominale care durează câteva ore
 3. - Durerea care se poate extinde pana pe spate
 4. - Durere care se agraveaza dupa ce mancati o masa grea, in special alimente grase 
 5. - Durere care se simte ascuțită sau crampe
 6. - Durere care crește atunci când respirați adânc
 7. - Arsuri la stomac, indigestie si gaz excesiv
 8. - Dureri în piept
 9. - Un sentiment de plenitudine în abdomen
 10. - Greaţă
 11. - Vărsături
 12. - Febră, variind de la gradul scăzut la sever
 13. - Frisoane
 14. - Scaune de o culoare neobișnuită 
 15. - Urina închisă (deseori descrisă ca și culoarea ceaiului)

De obicei, vezica biliară nu provoacă prea multe probleme, dar dacă se încetinește sau blochează fluxul de bilă din vezica biliară, pot apărea o serie de probleme.

Ce probleme pot aparea? Unele probleme comune ale vezicii biliare includ: 

- Pietrele lacrimale (cohlelitiaza), aceasta este o afectiune in care mici pietre, sau uneori mai mari, se dezvolta in interiorul vezicii biliare. Aceste pietre se formează din substanțe prezente în bilă, incluzând colesterolul și un pigment numit bilirubină. Pietrele biliare pot provoca durere cunoscută sub numele de colica biliara, dar aproximativ 90% dintre persoanele cu calculi biliari nu vor avea simptome.

- Colica biliara - acest termen este folosit adesea pentru a descrie episoadele severe de durere care pot apărea atunci când calculii biliari blochează fluxul de bilă în intestinul subțire. Starea veziculei biliare se contractează puternic împotriva blocajului, provocând dureri severe în spasme sau, uneori, dureri constante.

- Inflamatia vezicii biliare (colecist) - inflamatia vezicii biliare poate fi cauzata de calculi biliari, consumul excesiv de alcool, infectii sau chiar tumori care determina acumularea de bila.

Calculii biliari - remedii pe bază de plante

Păpădia și anghinarea sunt remedii care sunt de mare importanță în sprijinirea tratamentului litiazei biliare. Helichrysum are efect diastolic în tractul biliar, iar toate cele 3 plante împiedică stagnarea bilei în sac și facilitează curgerea acesteia. Acest lucru reduce tendința de a forma calculi biliari.

Un rol important în prevenirea bolilor il are si dieta săracă în grăsimi, consumul limitat de dulciuri și produse foarte procesate. Trebuie să renunți la produse precum: carne și pește gras, gălbenușuri de ou, alimente grase, prăjite, ciocolată și cacao în favoarea pâinii integrale, pastelor și legumelor. Menținerea unei diete adecvate și susținerea calculilor biliari cu pastile și ierburi amână apariția altor crize de colică biliară. Cu toate acestea, în multe cazuri, singura metodă eficientă de eliminare a pietrelor este intervenția chirurgicală.

Suplimente si pastile pentru calculi biliari

Fosfatidilcolina, cunoscută ca ingredient care susține și regenerează ficatul, influențează pozitiv și activitatea vezicii biliare. Datorită faptului că aceasta crește solubilitatea colesterolului în bilă, previne formarea depunerilor care împiedică scurgerea acestuia.

Capsule care conțin uleiuri esențiale, incl. borneol, mentol, cineol sunt de ajutor. Au un efect benefici asupra secreției bilei și a fluxului acesteia. Pot fi folosite ca medicamente pentru bolile biliare, atât în ​​prevenirea bolii, cât și în exacerbarea acesteia. Administrarea repetata a acestor suplimente facilitează descompunerea calculilor biliari existenți și împiedică formarea altora noi.

Filtre active

Wild Yam Root, 425 mg, 100 capsule, Secom
59,50 RON
Nu sunt suficiente produse in stoc

Wild Yam capsule, 425 mg, Secom este un antispastic uterin si intestinal, adjuvant in litiaza biliara si renala, menopauza si dureri menstruale. Compozitie pentru 2 capsule: Wild Yam (Dioscorea villosa) - 850 mg. Componente bioactive: alcaloizi (triterpene glicozide), acid isoferulic (substanta cu efect antiinflamator)